MAGICAL SHOES on puolalainen perheyritys, joka perustettiin vuonna 2015. Yritys välittää erittäin paljon tuotekäyttäjien terveydestä sekä ympäristöstä. Jalkineet valmistetaan käsityönä Puolassa ja tuotteisiin käytettään vain paikallisia ja korkealaatuisia materiaaleja. Tuotevalikoimasta löytyy myös vegaanikenkiä, joihin ei käytetä mitään eläinperäisiä materiaaleja. Yritys pitää tärkeinä omia eettisiä toimintatapoja ja myös yhteistyökumppaneita sekä työntekijöitä valittaessa korostetaan eettisyyden painoarvoa. Jokainen kenkäpari valmistetaan pienistäkin yksityiskohdista huolehtien.

ZAQQ on saksalainen yritys. Jalkineet valmistetaan käsityönä, käyttäen vain korkealaatuisia materiaaleja. Yhtiö arvostaa paljon luonnonympäristöä. Zaqq kengät ovat yksinomaan paikallista tuotantoa, siihen tarvitaan mahdollisimman lyhyt tuotantoketju ja näin säästetään tuotantoaikaa sekä tarpeettomia kuljetuskustannuksia. Tuotannon valmistusprosessissa ei käytetä haitallisia tai ympäristöä saastuttavia aineita ja materiaaleja. Koska tuotannossa käytetään vain luonnonmateriaaleja, ovat kaikki Zaqq kengät täysin biohajoavia ja kierrätettäviä.


ANATOMIC on tšekkiläinen tuotemerkki. Jalkineet ovat erittäin kevyitä ja taipuisia sekä poikittais- että pituussuunnassa. Nämä ominaisuudet ovat terveellisiä jaloille ja takaavat myös kenkien pitkän käyttöiän. Jalkineet tuotetaan Puolassa turvallisista eurooppalaisista materiaaleista, joiden terveysturvallisuuden takaa sertifiointi.

Ballop perustettiin vuonna 2014 Etelä-Koreassa. Alussa valmistettiin vedenkestäviä kevytkenkiä. Nykyään on Ballop ko. segmentissä maan markkinajohtajana. Yhtiö kehittää ja tuottaa mainittujen lisäksi kevytjalkineita myös urheiluun, vapaa-aikaan ym. Kengät valmistetaan Kiinassa. Valmistaja vakuuttaa tehdasolosuhteensa hyväksi, jossa kunnioitetaan työntekijöiden ihmisoikeuksia. Tuotantoa sekä työolosuhteita seurataan huolellisesti ja Ballopin edustaja vierailee tehtaalla 3-4 kertaa vuodessa, tarkistaen tuotantoa ja työolosuhteita.

Paperkrane on vuonna 2012 kahden äidin perustama australialainen yritys. Heidän tuotteissansa on tyyliä ja värikyyttä! Jalkineet valmistetaan pienellä tehtaalla Vietnamissa.

Baby Bare on slovakkilainen yritys, jossa jalkineita tuotetaan pienessä Keski-Slovakian kenkätehtaassa. Valmistukseen käytettävät materiaalit ovat sertifioituja ja turvallisia. Nahkamateriaalien toimittajana on maailman johtava nahkatuottaja, italialainen Mastrotto.

OmaKing on pieni eestiläinen perheyritys, joka on saanut alkunsa jo vuonna 1927 suvun esi-isän suutarinpajasta. Ajan myötä on yritys menestyksekkäästi kasvanut ja kehittynyt, ja perusjalkineille lisäksi on valikoimassa myös jalkaystävälliset lastenkengät. Jalkineet valmistetaan käsityönä Etelä-Virossa.